7/3/13

Μαζική αποχώρηση τραπεζικών καταθέσεων από την Κύπρο.....


Ο φόβος ενός «κουρέματος» του κυπριακού χρέους, έστω και αν κάτι τέτοιο διαψεύδεται από τα επίσημα χείλη, διώχνει τους επενδυτές από την Κύπρο. Η αποχώρηση αυτή, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph, έχει πάρει τον τελευταίο καιρό μαζικές διαστάσεις.
Zypern BankenΜόνο κατά τις δύο πρώτες εβδομάδες του προηγούμενου μήνα, αναφέρει η Telegraph επικαλούμενη κύκλους από την Κύπρο, οι πελάτες των κυπριακών τραπεζών απέσυραν ένα περίπου δισεκατομμύριο ευρώ. Οι αναλυτές δεν διαβλέπουν άμεση κατάρρευση των τραπεζικού συστήματος, αλλά η ενίσχυση των τάσεων φυγής είναι ιδιαίτερα ανησυχητική.Κατά την Κεντρική Τράπεζα της χώρας, τον Ιανουάριο οι τραπεζικές καταθέσεις μειώθηκαν κατά 1,73 δισ. ευρώ. Αν ισχύουν....
τα στοιχεία της βρετανικής εφημερίδας, η απώλεια ρευστότητας των κυπριακών τραπεζών από την αρχή του έτους ξεπερνά τα 2,7 δισ.  ευρώ.
Οι επενδυτές φοβούνται ότι θα κληθούν να συμμετάσχουν και εκείνοι στην διάσωση των κυπριακών τραπεζών, σχέδιο που προωθεί κυρίως η Γερμανία. Παρόλα αυτά, τα γερμανικά πλάνα συνάντησαν, όπως διέρρευσαν διπλωματικοί κύκλοι της Ε.Ε. στην εφημερίδα Handelsblatt, σημαντικές αντιστάσεις στο εσωτερικό του Eurogroup.
                                    www.xsmoney.gr
πηγή:aienaristeyein.com