2/9/12

Καταθεσεις στο εξωτερικό



Καταθεσεις στο εξωτερικο:πώς να ανοιξω λογαριασμό στο εξωτερικο;

Εξαιτίας του κλίματος που επικρατεί για την ελληνική οικονομία και με την επικείμενη απειλή μιας χρεωκοπιας και της εξοδου της χωρας από την Ε.Ε και το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή ,ο φόβος ότι κινδυνεύουν οι καταθέσεις στην Ελλαδα δυναμώνει.
Τα ερωτήματα που βασανίζουν τους Ελληνες καταθετες είναι: πώς γίνεται η  μεταφορά  χρήματα στο εξωτερικό και πώς να ανοίξουν λογαριασμό στο εξωτερικό.

Η μεταφορά των καταθέσεων στο εξωτερικό είναι απλή.

1)Ανοίγουμε λογαριασμό σε μία τράπεζα του εξωτερικού χωρίς να χρειαστεί να πάμε οι ίδιοι εκει .

Υπάρχουν εξειδικευμένες εταιρίες όπως η XSmoney (www.xsmoney.gr) που μπορούν να μας διευκολύνουν στην όλη διαδικασία  η οποία πραγματοποιείται από εδώ.
Ρωτήσαμε την ΧSmoney :

1)Ti ποσό χρειάζεται για να ανοίξει κανείς λογαριασμό στο εξωτερικό;

XSmoney:Το ποσό που χρειάζεται κανείς να καταθέσει για να ανοίξει λογαριασμό στο εξωτερικό ξεκινά
από 1 €  για κάποιες τράπεζες.Επομένως οποισδήποτε μπορεί να ανοίξει λογαριασμο σε τραπεζα του εξωτερικού ακόμα και αν οι καταθέσεις που θέλει να διατηρήσει είναι χαμηλές.

2)Τι δικαιολογητικά χρειάζονται για να ανοίξει κανείς λογαριασμό στο εξωτερικό;

XSmoney:Οι τράπεζες του εξωτερικού ζητάνε διαβατήριο ή ταυτότητα νέου τύπου και κάποιες από αυτές λογαριασμό κοινής ωφέλειας(ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ κ.α)για να εξακριβώσουν τη διεύθυνση διαμονής μας.

3)Tι επιτόκια υπάρχουν;

XSmoney:Τα επιτόκια σε ευρώ είναι σχετικά χαμηλά αλλά υπάρχει δυνατότητα προθεσμιακών καταθέσεων καθώς και  τήρηση λογαριασμών σε συνάλλαγμα σε αρκετά νομίσματα (AUD,NZD,USD, κ.α) που μας επιτρέπουν να έχουμε πολύ καλύτερες αποδόσεις.Αφού ανοίξει ο λογαριασμός ο πελάτης σε συνεργασία με την τραπεζα που έχει επιλέξει διαλέγει την καταληλότερη και αποδοτικότερη τοποθέτηση για τα χρήματα του.

4)Πως γίνεται η μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό;

XSmoney:Αφού ανοίξει ο λογαριασμος ο δικαιούχος μεταφέρει με έμβασμα από τον τραπεζικό λογαριασμό του στην Ελλάδα  τα χρήματα του στο νέο του λογαριασμο στο εξωτερικό.Τα κοστη μεταφοράς μέσω internet banking είναι πολύ χαμηλά στις περισσότερες περιπτώσεις.

5)Πως  διαχειρίζομαι τον λογαριασμό μου /πως κανω αναληψεις,καταθεσεις

XSmoney:Υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης των χρημάτων μας μέσω internet banking,phone banking oπότε αντίστοιχα δίνουμε εντολές για τη διακίνηση των χρημάτων μας  καθώς και debitcard για αναληψεις από τα ΑΤΜ  και αγορές.Κάποιες τράπεζες μας δίνουν και μπλοκ επιταγων καθώς και πιστωτικές κάρτες.

6)Εχουν εγγύηση καταθέσεων οι τράπεζες του εξωτερικού;

XSmoney:Kαι βέβαια υπάρχει εγγύηση καταθέσεων που ποικίλει ανάλογα με τη δικαιοδοσία στην οποία ανήκει η κάθε τράπεζα (για την Ευρώπη είναι περίπου 100.000€ -108.000€ στα πιο πολλά κράτη).

Σε κάθε περίπτωση καλό θα είναι ο  ενδιαφερόμενος να αναζητήσει τη βοήθεια ενός εξειδικευμένου συμβούλου .Η XSmoney βρίσκεται κοντά σας για να επιλύσει κάθε απορία σας και να σας βοηθήσει να βρείτε την καλύτερη για εσας λύση.

       "Το ανοιγμα του διεθνή τραπεζικού    λογαριασμού σας είναι πλέον εύκολη υπόθεση με τη βοήθεια της    XSmoney"
            www.xsmoney.gr
              Tel: 210 3637888 ,  210 3637889
                Skype id: xsmoney.   
              email:info@xsmoney.gr