17/5/13

Moody's: Βαθαίνει η ύφεση στην ευρωζώνη


Moody's: Βαθαίνει η ύφεση στην ευρωζώνη και μεγαλωνει σε διάρκεια

Σημάδια ότι χάνει την ορμή της εμφανίζει η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη τους τελευταίους μήνες, μετά και την επιβράδυνση που κατέγραψε την προηγούμενη χρονιά, ενώ ειδικά για την ευρωζώνη αναφέρεται ότι η ύφεση θα είναι βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια απ' ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Moody's: Βαθαίνει η ύφεση στην ευρωζώνη
Αυτά αναφέρει έκθεση της Moody's στην οποία σημειώνεται ότι αρκετές χώρες θα συνεχίσουν να αντιμετωπίζουν σημαντικές προκλήσεις και είναι απίθανο οι οικονομίες τους να επιστρέψουν σε «φυσιολογικούς» ρυθμούς ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα, η Ευρωζώνη θα γνωρίζει βαθύτερη και μεγαλύτερη σε διάρκεια ύφεση απ' ό,τι είχε αρχικά  εκτιμηθεί, ενώ οι αυτόματες περικοπές δαπανών στις ΗΠΑ θα επιβαρύνουν την ανανεωμένη ορμή η οποία είναι εμφανής στον ιδιωτικό τομέα



Ευρωζώνη [15/05]


Επίσης, ορισμένες από τις μεγαλύτερες αναδυόμενες οικονομίεςαντιμετωπίζουν προκλήσεις στην τόνωση της ανάπτυξης των επενδύσεων προκειμένου να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μια βιώσιμη αύξηση στο εθνικό τους εισόδημα.
Για τις προηγμένες οικονομίες της Ομάδας των Είκοσι (G-20), συνεχίζει να προβλέπει μόνο μια σταδιακή βελτίωση της εμπιστοσύνης και των δαπανών τα επόμενα δύο χρόνια καθώς η δημοσιονομική προσαρμογή και τα υψηλά ποσοστά ανεργίας συνεχίζουν να παρεμποδίζουν την ανάκαμψη.
Για τις αναδυόμενες οικονομίες της G-20 σημειώνει ότι αναμένεται να ξεπεράσουν τους ρυθμούς ανάπτυξης των προηγμένων χωρών, με την Κίνα να γνωρίζει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης σε γενικές γραμμές αυτό το έτος.
                                           www.xsmoney.gr