10/4/13

Δεν ειναι εγγυημένες και ασφαλείς οι καταθέσεις στις Ελληνικές Τράπεζες


Ο Δημήτρης Καζάκης σε συνέντευξη του αναφέρονταν για την παροχή εγγύησης σε τραπεζικές καταθέσεις και...
σχολίαζε την Αριθμ.
23384/27.5.2011 απόφαση του το υπουργείο Οικονομικών στην οποία τονίζεται ότι οι αποταμιεύσεις ευρώ το ποσό των 100.000 ευρώ
προστατεύονται από το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων
(ΤΕΚΕ).

O κ. Καζάκης υποστήριζε ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα ούτε από την πλευρά των τραπεζών, ούτε του κράτους για να καλύψουν την παροχή εγγύησης στις τραπεζικές καταθέσεις.

Η εγγύηση καταθέσεων στην ευρωζώνη δεν υπάρχει. Μέχρι σήμερα μόνο τα
κράτη μπορούσαν να παράσχουν τέτοια εγγύηση, αλλά μόνο εικονικά μιας και σε περίπτωση γενικής κατάρρευσης των τραπεζών δεν μπορούν να αντλήσουν τα χρήματα που χρειάζονται για να αποκαταστήσουν τις χαμένες καταθέσεις.

Οι απώλειες από τα κόκκινα δάνεια επιχειρηματικά δάνεια, ο κ. Καζάκης τόνισε ότι είναι αρκετά μεγάλες, οι τράπεζες αυτή την στιγμή έχουν 30 της % κόκκινα δάνεια τα ποσά αυτά είναι περίπου 60 δις ευρώ.

Η ανακεφαλαιοποίηση αυτή την στιγμή είναι απόλυτα προσαρμοσμένη στην αντικατάσταση των χρημάτων που έχασαν οι τράπεζες από το psi και όχι στα κόκκινα δάνειων.

Σύμφωνα με τον Γενικού του Γραμματέα του ΕΠΑΜ η καταθετική βάση των ελληνικών τραπεζών ανήλθε στο 160,97 δισ. Ευρώ, το σύνολο δηλαδή των καταθέσεων των ιδιωτών και των επιχειρήσεων.
Δείτε το Βίντεο


                                                        www.xsmoney.gr
axortagos.gr