24/3/13

Αλαλούμ με τη διάσωση των προβληματικών ασφαλιστικών


Μία εταιρεία σε εξυγίανση και δύο σε εκκρεμότητα 

Διέξοδο για την επιβίωσή της άνοιξε μια εκ των τριών ασφαλιστικών εταιρειών στις οποίες η Τράπεζα της Ελλάδος έχει θέσει σφικτά χρονοδιαγράμματα για την αναζήτηση νέων κεφαλαίων.
Oπως αναφέρουν πηγές μας  η  εταιρεία κατέθεσε προ ημερών σχέδιο κεφαλαιακής αναδιάρθρωσης, που μάλλον έχει γίνει αποδεκτό από την Εποπτική Αρχή, η οποία όμως σε κάθε περίπτωση θα διατηρήσει υπό αυστηρή παρακολούθηση την ασφαλιστική, προκειμένου να διαπιστώσει το κατά πόσο θα τηρήσει τα συμφωνηθέντα.

Κατά τις ίδιες πηγές, για τις άλλες δύο εταιρείες παραμένουν τα μεγάλα ερωτηματικά σχετικά με τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες θα καλύψουν τις κεφαλαιακές τους υποχρεώσεις. Τα χρονοδιαγράμματα προκειμένου να ανταποκριθούν τείνουν να εκπνεύσουν και το ζητούμενο είναι πως θα αντιδράσει η Εποπτική Αρχή αν οι εν λόγω υποθέσεις δεν έχουν τελικά θετική εξέλιξη.

Πάντως, η Εποπτική Αρχή δεν έχει βγάλει από την ατζέντα της τις ανακλήσεις αδειών. Το αν και το πότε θα επανέλθει θα εξαρτηθεί κατά κύριο λόγο από τη στάση την οποία θα τηρήσουν οι προαναφερόμενες εταιρείες.

Μάλιστα, παράγοντες της αγοράς επισημαίνουν ότι με την απόσυρση της τροπολογίας από το νομοσχέδιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, περί διάσωσης ασφαλιστικών εταιρειών δια των αποκρατικοποιήσεων, η κυβέρνηση καταρχήν πέρασε ένα σαφές μήνυμα στην αγορά για τις προθέσεις της σε ότι αφορά την εξυγίανση του κλάδου και κατά δεύτερον άναψε το «πράσινο φως» στην Εποπτική Αρχή για επιθετικότερη πολιτική ελέγχων.
                                        www.xsmoney.gr