24/1/13


Το καλοκαίρι του 2012 η HSBC Bank είχε πωλήσει την HSBC ΑΧΕΠΕΥ στον κ. Νίκο Παντελάκη και σήμερα Τετάρτη ανακοινώθηκε ότι πώλησε το 73% που κατείχε στην HSBC (EΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ στον κ. Ιωάννη Βεζανή, διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας, ο οποίος μέχρι τώρα κατείχε το υπόλοιπο 27%. HSBC: Αποχώρησε από την εταιρεία αμοιβαίων που είχε στην Ελλάδα

Το ενεργητικό της εταιρείας διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ ανέρχεται σε 7 εκατ. ευρώ (στοιχεία 31ης Δεκεμβρίου 2012).

H HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ διαχειρίζεται οκτώ Αμοιβαία Κεφάλαια, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες διαχείρισης χαρτοφυλακίου και διανέμει αμοιβαία κεφάλαια του ομίλου HSBC. Η HSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ  θα συνεχίσει να διαθέτει τα HSBC Global Investment Funds (HGIF), αμοιβαία κεφάλαια του ομίλου HSBC αλλά μετά την ολοκλήρωση της πώλησης θα μετονομαστεί.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η πώληση αυτή αντιπροσωπεύει την περαιτέρω πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής του ομίλου HSBC.

Η συναλλαγή υπόκειται σε ορισμένες προϋποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμιστικών και άλλων εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το πρώτο τρίμηνο του 2013.



H ΗSBC Bank μετά την πώληση της χρηματιστηριακής εταιρείας που διατηρούσε στην Ελλάδα προχώρησε και στην πώληση της ΗSBC (ΕΛΛΑΣ) ΑΕΔΑΚ στο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής του ομίλου να επικεντρώνεται σε παροχή υπηρεσιών στις οποίες θεωρει ότι είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός.
πηγή: tovima                                 www.xsmoney.gr