3/10/13

Βarclays,Credit Swiss ,αποχωρούν από το private banking σε Ελλάδα και μικρές αγορές.....

Barclays: Καταργεί τις επιχειρήσεις wealth management σε 130 χώρες ως το 2016ΗBarclays Plc θα σταματήσει να προσφέρει υπηρεσίες wealth management σε περίπου 130 χώρες ως το 2016 και θα περικόψει θέσεις εργασίας στον βραχίονα, στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης του κόστους και αύξησης των κερδών.
Η Barclays Wealth απασχολεί περίπου 8.000 εργαζόμενους και ο εκπρόσωπος της βρετανικής τράπεζας δήλωσε ότι δύσκολα θα υπάρξει σημαντική αλλαγή σε αυτό τον αριθμό, αν και πράγματι ορισμένες θέσεις εργασίας θα καταργηθούν στο πλαίσιο της νέας δομής και τεχνολογίας.
Κι άλλες τράπεζες διακόπτουν την λειτουργία μονάδων διαχείρισης περιουσίας και η Credit Suisse πολύ πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από το private banking σε μικρές αγορές της.
Συγκεκριμένα εδώ και μία εβδομάδα η Barclays σταμάτησε να δέχεται αιτήσεις Ελληνων που
διαμένουν στην Ελλάδα  και που το ποσό που διαθέτουν είναι χαμηλό.
Το private banking στις μεγάλες διεθνείς τράπεζες έχει διαβαθμίσεις οπότε άνω κάποιου ποσού μπορεί κανείς να γίνει αποδεκτός (προυποθεσεις-δικαιολογητικα αποδοχής).
Η Credit Swiss απο τον Απρίλιο ζήτησε από τους Ελληνες που οι λογαριασμοί τους είναι χαμηλού υπολοίπου να  τους κλείσουν και να μεταφέρουν τα χρήματά τους σε άλλη τράπεζα.
Η UBS μεγάλωσε κι αυτη τα όρια της και δεν δέχεται πλέον μικρούς πελάτες.
Καθώς αυτές οι   τράπεζες είχαν ελληνική εξυπηρέτηση και οι τραπεζίτες του private banking επισκέπτονταν κατά διαστήματα τους Ελληνες πελάτες τους(εκ των 2 πρώτων) αποτελούσαν συχνή επιλογή των Ελληνων που ήθελαν λογαριασμό στο εξωτερικό.
Ομως δεν είναι μόνο αυτες οι τραπεζες που αποκλείουν τους Ελληνες.Υπάρχουν κι άλλες διαφημιζόμενες τραπεζες οι οποίες τους αποδέχονται μόνο κατόπιν συγκεκριμένων προυποθέσεων.
                           
                                                      www.xsmoney.gr



Βασική πηγη αρθρου:Euro2day
Πληροφορίες επιλεγμένες:ΧSmoney