17/3/13

Κουρεμα καταθεσεις Κυπρος: Η επόμενη Μερα..


Μετά το κούρεμα των ομολόγων στην Ελλάδα γίνεται και το κούρεμα των καταθέσεων στην Κυπρο.
Σας το είχαμε πει να είσαστε προσεκτικοί.Αναρτούμε άρθρα σχετικά από τέλος Ιανουαρίου.Ομως ο φόβος ότι κάτι θα συμβεί δεν άφησε τη λογική να πάρει τις σωστές αποφάσεις.Κύπριοι ,Ελληνες και ξένοι μεγαλοκαταθέτες αναγκάστηκαν να υποστούν τις παράνομες αποφάσεις τους Eurogroup.
Kαλό θα είναι από εδώ και στο εξής οι αποφάσεις περί οικονομικών θεμάτων να λαμβάνονται με βάση τη λογική και όχι το συναίσθημα.Οταν υπάρχουν πιθανότητες για πραγματοποίηση κάποιων απειλών πρέπει οι ενέργειες να είναι αμεσες.....Ακόμα και όταν υπάρχουν επίσημες διαβεβαιώσεις...
ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ;
Να βγουν και να πουν σηκώστε τις καταθέσεις σας από τις τράπεζες θα τις κουρέψουμε;
Τι θα γίνει από εδώ και στο εξής με την Κύπρο; 
Πρώτα απ'όλα μην απορήσετε αν οι τράπεζες μείνουν κλειστές για κάποιες μέρες ή υπάρξει ημερήσιο όριο ανάληψης χρημάτων για κάποιο δίαστημα .Αυτό έχει συμβεί και σε άλλες χώρες του Κοσμου που επικράτησαν παρόμοιες συνθήκες π.χ Αργεντινή.
Καθώς ο μηχανισμός της Κύπρου θα χρειάζεται ρευστότητα είναι πολύ πιθανό να γίνει κάτι τέτοιο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κατάσταση .
Ισως να παρθούν ακόμα και δρακόντεια μέτρα προκειμένου να αποφευχθεί η αιμοραγία εκροής κεφαλαίων προς το εξωτερικό γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει έκρηξη κοινωνικών αναταραχών.Θα ακολουθήσουν πολιτικές εξελίξεις που δε τις φανταζόμαστε μάλλον...

Η Κύπρος θα αποδυναμωθεί ως χρηματοοικονομικό πιστωτικό κέντρο και όλες οι offshore εταιρίες καθώς και οι μεγαλοκαταθέτες εξωτερικού θα αποσύρουν τα κεφάλαιά τους για άλλους προορισμούς .Αυτός ίσως ήταν και ο στόχος τους .
Καθώς τα οφέλη από τον καταποντισμό της Κύπρου θα είναι σημαντικά για τους ξένους ,θα διαδαραματιστούν ποικίλες εξελίξεις που θα αφορούν την ΑΟΖ που ποιός ξέρει τι θα ακολουθήσει με την Κυπρο τόσο αποδυναμωμένη στα  θέματα εξωτερικής πολιτικής και γεωστρατηγικής με τους γείτονες Τούρκους.
Ελληνες και Κυπριοι να είστε έτοιμοι για όλα από εδώ και στο εξής .
Τα πράγματα δε θα ησυχάσουν και οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες.!!!!!!!!!!!



                                       www.xsmoney.gr


Αρθρο:Μαρια Τσαφου