24/3/13

H AOZ έφερε στην Κύπρο την πτώχευση - Τι γίνεται με την Ελλάδα;


imageΌλα πλέον έγιναν πιο ξεκάθαρα και πιο απροκάλυπτα. Μόλις πιστοποιήθηκε τεχνικά και επιστημονικά ότι η ΑΟΖ της Κύπρου (που συνορεύει με την Ελληνική) έχει τόσο φυσικό αέριο όσο χρειάζεται να αγοράσει (συχνά εκβιαστικά) η Γερμανία από τους Ρώσους τα επόμενα δύσκολα χρόνια της παγκόσμιας ύφεσης, οι εχθροπραξίες εκ μέρους της ΕΕ προς την Κύπρο έγιναν πλέον απροκάλυπτες.
Αποκορύφωμα αυτής της πολιτικής ήταν το παγκόσμιο καπιταλιστικό «φάουλ» του νέο φιλελεύθερου Eurogroup ( καραδεξιάς απόχρωσης κατά την Ελληνική αργκό), να κουρέψει τις καταθέσεις και των φτωχών στην Κύπρο, αντί να πληρώσουν οι μέτοχοι όπως ορίζουν οι
σχετικοί νόμοι, την όποια πτώχευση ή δυσκολία της όποιας τράπεζας.
Το φάουλ αυτό του «πειράγματος» του ταμπού των καταθέσεων που κινδυνεύει να επεκταθεί σαν «καρκίνος» στο τραπεζικό σύστημα όλης σχεδόν της Ευρωζώνης και κυρίως στον φτωχό και προβληματικό νότο, κατά την γνώμη μας δεν έγινε τυχαία!
Είχε βασικό στόχο τη μοιρασιά της ευλογημένης ή καταραμένης (όπως εξελίσσεται ) πλούσιας Κυπριακής ΑΟΖ για την οποία τις τελευταίες μέρες που η Κυπριακή Βουλή είπε το πρώτο περήφανο και λογικό ΟΧΙ στην τρόικα, μάθαμε τα εξής:
1ον – Ο σκληρός πυρήνας της Ευρωζώνης (Γερμανία και οι σύμμαχοί της Φινλανδία, Ολλανδία, Αυστρία, Γαλλία κ.λ.π συν οι οικίες κυβερνήσεις των χρεοκοπημένων χωρών του Νότου), έχουν αποφασίσει να βρουν τρόπους να πτωχεύσουν την Κύπρο για να την αναγκάσουν να υπογράψει ένα σκληρό μνημόνιο, στο οποίο θα περιγράφεται και το πέρασμα των κοιτασμάτων της ΑΟΖ, στην ιδιοκτησία της τρόικα των τοκογλύφων. Στη συνέχεια – όπως ήδη κάνουν στην Ελλάδα – θα βάζουν συνεχή εμπόδια στην Κύπρο πριν από κάθε δόση του όποιου δανείου υπογράψει, με αποτέλεσμα σύμφωνα με το μνημόνιο τα κοιτάσματα να περνάνε στα χέρια τους σαν ενέχυρο.
2ονΗ βιαστική αυτή κίνηση του Eurogroup να βάλει δύσκολα όρια στην Κύπρο και να καταστρέψει σε ένα βράδυ το τραπεζικό της σύστημα (που τώρα ξαφνικά θυμήθηκε ότι λειτουργεί και ως offshore), ήταν στρατηγικής σημασίας με επιπτώσεις και οφέλη σε πολλά επίπεδα. Πρώτον ήταν «ελεγχόμενο χτύπημα» στο σκληρό ευρώ το οποίο η Γερμανία (από τις κορυφαίες εξαγωγικές χώρες στη γη) το θέλει χαμηλό - έστω και για μικρό διάστημα – για να κλείσει σε καλές τιμές τα ετήσια χρυσοφόρα εξαγωγικά της συμβόλαια.  Δεύτερον ήθελε να προλάβει τις ΗΠΑ και το Ισραήλ αλλά και τη Ρωσία ( που έχει πάνω από 30 δις. Ευρώ στην Κύπρο), να μην καταφέρουν να κλείσουν κάποιες διακρατικές συμφωνίες εξόρυξης και εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων της ΑΟΖ, προσφέροντας στην Κύπρο κάποιο δάνειο έναντι μελλοντικών απολαβών.
3ον – Έτσι λοιπόν το Eurogroup ,με αυτή την ιστορική κίνηση (στο οποίο για μια ακόμη φορά η Ελλάδα είπε ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ με τον Στουρνάρα μας, χωρίς να νοιάζεται ότι κόβει και το κλαδί της Ελλάδας) κήρυξε τον 3ο παγκόσμιο οικονομικό πόλεμο.  Και εξηγούμαστε. Την ίδια ώρα που η Ευρώπη αποφάσιζε να πλήξει την Κύπρο οικονομικά,  ο Ομπάμα ταξίδεψε στο Ισραήλ και έπεισε τον Νετανιάχου και ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον Ερντογάν για τους τούρκους πολίτες που σκότωσε στην ανθρωπιστική αποστολή στη Γάζα, που κρατάγε σε ψυχρό πόλεμο τους δυο ισχυρούς - φιλικούς στις ΗΠΑ – στρατούς κράτη της Μεσογείου.  Αμέσως μετά από αυτό, οι Τούρκοι άρχισαν να δημοσιεύουν διπλωματικά άρθρα τα οποία μιλούν για νομική και όχι μόνο προσφυγή της Τουρκίας κατά της Κύπρου, εάν αυτή πάρει δάνειο για να λύσει το οικονομικό της πρόβλημα με ενέχυρο την ΑΟΖ.   Όλα έγιναν σε δυο μέρες. Ο δεύτερος πόλος της παγκόσμιας εξουσίας που διεκδικεί μέρος ή ολόκληρη την ΑΟΖ της Κύπρου (ΗΠΑ, Ισραήλ, Τουρκία) μαζί τους έχουν και το υπερόπλο που ακούει στο όνομα ΔΝΤ (που ήδη βάζει δυσκολίες στην Κύπρο), συντάχθηκε σε ενιαίο μέτωπο ξεχνώντας τις μεταξύ τους εχθροπραξίες.


Επίσημη ανακοίνωση της Τουρκίας


Με ανακοίνωσή του το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι "η ιδέα ότι οι φυσικοί πόροι της Κύπρου μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εγγύηση σε Tαμείο Aλληλεγγύης ή σε οποιαδήποτε άλλη μορφή δανεισμού που θα μπορούσε να συζητηθεί στα πλαίσια της σημερινής οικονομικής κρίσης, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη τα εγγενή δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων - συνιδιοκτητών του νησιού- είναι μια επικίνδυνη έκφανση της φαντασίωσης ως του μόνου ιδιοκτήτη του νησιού και μπορεί να οδηγήσει σε νέα κρίση στην περιοχή"

Αυτές οι απροκάλυπτες και αφύσικες για τα καπιταλιστικά πρότυπα κινήσεις των μεγάλων οικονομικών κέντρων της γης (δηλαδή η καταστροφή σε ένα βράδυ μιας  χώρας με τη μέθοδο της οικονομικής ασφυξίας), αποκαλύπτουν ότι εάν μετά την Κύπρο δεν ακολουθήσει η Ελλάδα,  θα αποδειχτεί ότι οι κυβερνήσεις μας έχουν ήδη παραχωρήσει την ΑΟΖ χωρίς να τον έχουν πει στους πολίτες και τους ψηφοφόρους της χώρας, τους οποίους με απανωτούς απάνθρωπους φόρους και χαράτσια, θα μας εξαναγκάσουν να λέμε δώστε ότι έχουμε και δεν έχουμε για να σταματήσουν οι πιέσεις.

Η Ελληνική κυβέρνηση τρέχει - ΤΩΡΑ - και αυτή στο Ισραήλ


Στον απόηχο της "Συγγνώμη" του Ισραήλ προς την Τουρκία για τον θάνατο κατά την διάρκεια της επιχείρησης στο Μαβί Μαρμαρά 9 τούρκων ισλαμιστών "ακτιβιστών", η αθήνα προχώρησε σε αυτό που έπρεπε ήδη να έχει κάνει: Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, ο κ. Σαμαράς συνεχάρη τον Ισραηλινό ομόλογό του για τον σχηματισμό Κυβέρνησης και  συμφωνήθηκε η διεξαγωγή Ανώτατου Διακυβερνητικού Συμβουλίου (G to G) Ελλάδος- Ισραήλ, που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και θα προετοιμαστεί μέσω της διπλωματικής οδού.Ειδικά για το θέμα αυτό να πούμε ότι το ο υπουργός Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλος, είχε πρωτοστατήσει να προηγηθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Τουρκία και όχι αυτό με το Ισραήλ, υπέρ της άμεσης διεξαγωγής του οποίου είχε ταχθεί φανατικά ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π.Παναγιωτόπουλος.
Έχει προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία Σαμαρά και Νετανιάχου υπό τη σκιά της κρίσης στην Κύπρο.Μάλιστα το MEGA μετέδωσε ότι ο Αντώνης Σαμαράς υπογράμμισε προς τον Ισραηλινό ομόλογό του, ότι η Ελλάδα είναι πρόθυμη να ανακηρύξει ΑΟΖ αλλά και πως επιθυμεί μεγαλύτερη συνεργασία με το Ισραήλ. Το θέμα είναι και το Ισραήλ να θέλει μεγαλύτερη συνεργασία με την Ελλάδα, αλλά σε αυτό το σημείο δε νομίζουμε ότι υπάρχει αμφιβολία:
Μόνο η Ελλάδα έχει καταφέρει να διαρρήξει ένα "μη φιλικό περιβάλλον" για το Ισραήλ στην περιοχή και από αυτή την συμμαχία το Ισραήλ, μέχρι στιγμής έχει κερδίσει πολλά. Και πιο ουσιαστικά απ'ότι πιθανόν έχει κερδίσει η Ελλάδα, αλλά αυτό δεν αφορά το Ισραήλ, αλλά τις ελληνικές ηγεσίες που δεν έχουν καταφέρει να αξιοποιήσουν όσο πρέπει αυτή την συμμαχία.
                                          www.xsmoney.gr

                   
greek money.gr