16/3/16

Τράπεζες: Κίνδυνο τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης βλέπει ο Economist

Δημοσίευμα που πρέπει να προβληματίσει κυβέρνηση αλλά και τις τράπεζες, από τον Economist. Άρθρο, δεν αποκλείει το ενδεχόμενο μίας τέταρτης ανακεφαλαιοποίησης, εξαιτίας του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων. 
“Φαινομενικά, οι τέσσερις μεγαλύτερες τράπεζες  της Ελλάδας είναι στην καλύτερή κατάστασή των τελευταίων χρόνων” ωστόσο “κάτω από το μαξιλάρι των φρέσκων κεφαλαίων, οι ρωγμές παραμένουν. Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να χάνουν χρήματα”, αναφέρει το δημοσίευμα.
Όπως επισημαίνει,  οι μεγάλες ζημιές εξαιτίας των μη εξυπηρετούμενων δανείων θα μπορούσαν να διαβρώσουν  τα κεφάλαια των τραπεζών για άλλη μία φορά. Το 40% του συνόλου των δανείων και το 55% των στεγαστικών δεν αποπληρώνονται σε σχέση με τον ευρωπαϊκό
μέσο όρο της τάξης του 5%.
Αναφερόμενο το δημοσίευμα στο γενικότερο οικονομικό κλίμα, τονίζει ότι η Ελλάδα φιλονικεί με τα άλλα κράτη της ευρωζώνης για τους όρους του προγράμματος διάσωσης, αυξάνοντας την πιθανότητα μία ακόμη κρίσης. “Δεν αποκλείεται μία τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση” αναφέρει ο Josu Fabo του οίκου αξιολόγησης Fitch.
                              
                                                           www.xsmoney.gr 

bankwars.gr