27/2/16

Χρεοκοπία τον Μάρτιο…

Αποτέλεσμα εικόνας για χρεοκοπια τον μαρτιο 2016Σενάρια χρεοκοπίας φέρνει για μία ακόμη φορά στο προσκήνιο το γερμανικό περιοδικό Spiegel, το οποίο εν μέσω της μεγάλης μεταναστευτικής κρίσης, βρήκε την ευκαιρία να τρομοκρατήσει για μία ακόμη φορά τις αγορές και να δημιουργήσει αρνητικό κλίμα κατά της Ελλάδας. Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος πως η Ελλάδα θα έχει πολλά προβλήματα και ίσως δε θα εξυπηρετήσει τα χρέη της, κανόντας ουσιαστικά λόγο για χρεοκοπία από τα τέλη Μαρτίου.
Μάλιστα αναφέρουν πως πολλές χώρες της Ε.Ε. θα δεχθούν περισσότερες παραχωρήσεις για την Ελλάδα, λόγω των υποχωρήσεων που έχει δεχτεί σχετικά με το μεταναστευτικό. Στην ουσία αναφέρει πως η Ευρώπη θέλει να μετατραπεί η χώρα μας σε «αποθήκη ψυχών».
Παράλληλα όμως, το ΔΝΤ επιμένει πως πρέπει να τηρηθούν οι υποσχέσεις και να γίνουν μεταρρυθμίσεις, μπλοκάροντας την έκθεση αξιολόγησης, η οποία εκκρεμεί
για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Αντί λοιπόν να βοηθήσουν την Ελλάδα, οι δανειστές θα συνεχίσουν να μας εκβιάζουν, απαιτώντας ακόμη περισσότερες θυσίες, στο βωμό των μεταρρυθμίσεων αλλά και στο μεταναστευτικό.
Το επιτελείο το πρωθυπουργό ευελπιστεί πως η αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Πάσχα των Καθολικών, αλλά αν δεν επιτευχθεί ο στόχος, όλα δείχνουν πως η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και χρεοκοπία. Οι πιέσεις από την Ε.Ε. και τα κλειστά σύνορα των χωρών των δυτικών Βαλκανίων, έχουν μοναδικό στόχο να βλάψουν την Ελλάδα, την οποία επιθυμούν να διαλύσουν.
                                 

                                  




voicenews.gr