24/2/16

Προσοχή η Ελλάδα κινδυνεύεi:Fιάσκο η αξιολόγηση, ποινικοποίηση στο banking, Xάος στο προσφυγικό,επίθεση στα ΜΜΕ


Η ποινικοποίηση του banking, η ποινικοποίηση των δανείων, η ποινικοποίηση των τραπεζών είναι η πιο επικίνδυνη εξέλιξη που μπορεί να τινάξει το σύστημα και την οικονομία στον αέρα.
Η Ελλάδα κινδυνεύει, συμπεριφέρεται ως ακυβέρνητη χώρα, ως ακυβέρνητο καράβι.Η Ελλάδα κινδυνεύει. Στο προσφυγικό δεν πέρασαν 5 ημέρες και η συμφωνία της Συνόδου Κορυφής κατέρρευσε και η ελληνική κυβέρνηση και συνολικά η Ελλάδα βρέθηκε εκτεθειμένη.Η Ελλάδα μετά το κλείσιμο εκ νέου των συνόρων, βρέθηκε σε αδιέξοδο, οι λαθρομετανάστες έχουν καταστήσει την Ελλάδα ένα απέραντο hot spot ένα απέραντο καταυλισμό προσφύγων και λαθρομεταναστών. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να δεχθεί το ΝΑΤΟ στο Αιγαίο αλλά απέτυχε στην διαχείριση του προσφυγικού.Εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες ρέουν στην Ελλάδα, εγκλωβίζονται και πλέον η χώρα μετατρέπεται σε parking λαθρομεταναστών. Το χειρότερο σενάριο, ο χειρότερος εφιάλτης της Ελλάδος με το προσφυγικό επιβεβαιώνεται.Οι χώρες της ΕΕ μας πούλησαν και η Ελλάδα αυτοπαγιδεύθηκε.Τα λάθη της κυβέρνησης είναι εγκληματικά, επικίνδυνα εγκληματικά. Το προσφυγικό θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Ελλάδος, χρειάζονται πλέον δραστικά μέτρα.Η ενεργοποίηση του στρατού θα ήταν δόκιμη λύση ώστε να διαφυλάξουν την τάξη και να περιορίσουν τους μετανάστες σε χώρους όπου θα φυλάσσονται. 
Στην αξιολόγηση της οικονομίας η κατάσταση είναι δραματική. Δεν υπάρχει αξιολόγηση, έχουν τιναχθεί όλα στον αέρα. 
Η Ελλάδα παγιδεύτηκε με το προσφυγικό, ποντάροντας την πολιτική λύση που ποτέ δεν ήρθε.Πρόκειται για το απόλυτο εθνικό φιάσκο, δώσαμε τα πάντα και δεν πήραμε τίποτε.
Θα υποχρεωθεί η Ελλάδα σε μειώσεις συντάξεων -30%. 
Με βάση σοβαρές ενδείξεις η αξιολόγηση έχει μετατεθεί για τα τέλη Απριλίου κοντά στο Πάσχα των ορθοδόξων ή τον Μάιο του 2016. 
Η αξιολόγηση αποτελεί το απόλυτο εθνικό φιάσκο και με υπαιτιότητα της κυβέρνησης αλλά και υπαιτιότητα της ΕΕ και των δανειστών. 
Οι θέσεις του ΔΝΤ είναι κυρίαρχες στους κόλπους των δανειστών. 
Και ενώ στο προσφυγικό επικρατεί χάος, στην αξιολόγηση η κατάσταση είναι δραματική, η ποινικοποίηση του banking μέσω της υπόθεσης Ψυχάρη είναι επικίνδυνη, ανεύθυνη ζημιώνοντας τις τράπεζες περισσότερο από τα capital controls. 
Για τα 57 εκατ δανείου που έλαβε ο Ψυχάρης ως φυσικό πρόσωπο από την Alpha bank – το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο – η δικαιοσύνη ασκεί διώξεις σε 16 στελέχη της τράπεζας.
Η ποινικοποίηση του banking, η ποινικοποίηση των δανείων, η ποινικοποίηση των τραπεζών είναι η πιο επικίνδυνη εξέλιξη που μπορεί να τινάξει το σύστημα και την οικονομία στον αέρα. 
Η διοίκηση της Alpha bank από τις πιο σοβαρές και αξιοπρεπείς στο ελληνικό banking έκανε αυτό που η τραπεζική λογική και πρακτική επιτάσσει. 
Θέλοντας να διασφαλίσει ότι ο ΔΟΛ θα πληρώνει τις υποχρεώσεις χορήγησε ένα δάνειο στον Ψυχάρη 57 εκατ αλλά το ζητούμενο είναι η Alpha bank παρανόμησε; 
Όχι αυτό είναι 100% σίγουρο η Alpha bank κινήθηκε απόλυτα εντός του θεσμικού πλαισίου και αυτό δεν σχετίζεται με τον Ψυχάρη απλά η τράπεζα ακολούθησε την συνήθη τραπεζική πρακτική. 
Η διοίκηση της Alpha bank έπραξε ορθά, έπραξε απόλυτα στα πλαίσια της τραπεζικής πρακτικής και ως απόδειξη αυτού το δάνειο είναι εξυπηρετούμενο. 
Όμως ποια είναι η σκοπιμότητα της δικαιοσύνης και της κυβέρνησης να στέλνουν στην πυρά την Alpha bank για 57 εκατ ενός εξυπηρετούμενου δανείου όταν τα προβληματικά δάνεια είναι 105 δισεκ. ευρώ; 
Ποια η σκοπιμότητα της κίνησης αυτής; 
Τα 57 εκατ του δανείου που πληρώνεται κανονικά....αποτελούν το 0,05% των NPLs των ελληνικών τραπεζών.... 
Κάτι σίγουρα δεν πάει καλά.
Πέραν του ότι ήθελαν να ενοχοποιήσουν τον Ψυχάρη και να του απαγορεύσουν να διεκδικήσει τηλεοπτική άδεια, η κυβέρνηση θέλησε παίζοντας επικίνδυνα παιχνίδια με τις τράπεζες να συσκοτίσει την κοινωνία από το αδιέξοδο στο προσφυγικό και το αδιέξοδο στην αξιολόγηση. 
Εξαιρώντας την περίπτωση της ομάδας των δημοσιογράφων που εμπλέκονται σε εκβιασμό που είναι μεμονωμένη περίπτωση η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τα μέσα ενημέρωσης κατά τρόπο που θα προκαλέσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα στον τύπο από αυτά που δήθεν θα επιλύσει. 
Η Ελλάδα κινδυνεύει και ο κίνδυνος δεν είναι θεωρητικός.
Αν δεν προσέξει η Ελλάδα θα βρεθεί ξανά εμπρός στο Grexit και αν αυτό συμβεί θα είναι δρόμος δίχως γυρισμό. 

                                          www.xsmoney.gr

                                     

bankingnews.gr