15/6/15

Σενάρια Αποκάλυψης σε περίπτωση χρεοκοπίας

Σενάρια Αποκάλυψης σε περίπτωση χρεοκοπίαςΑρμαγεδδών» για την οικονομία και την κοινωνία. Ετσι περιγράφουν αναλυτές και τραπεζίτες ένα ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας εντός ευρώ, μετά την αποκάλυψη ότι στις Βρυξέλλες τέθηκε για πρώτη φορά επίσημα επί χάρτου και αυτό το… σενάριο. Αυτή είναι και η εξέλιξη που όλοι απεύχονται, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με τους εταίρους, γιατί στην αντίθετη περίπτωση η οικονομία θα μπει στον «πάγο» για μία διετία ή και πενταετία, σηματοδοτώντας μια διαφορετική πραγματικότητα στην καθημερινότητα όλων.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι περιέγραψαν πως ένα σενάριο χρεοκοπίας σχεδόν σίγουρα θα περιλαμβάνει την επιβολή capital controls στην Ελλάδα για να αποτραπεί η εκροή ευρώ από τη χώρα και θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει

την έκδοση IOUs (I Owe You-Σου Χρωστάω) από την Αθήνα ως εναλλακτικό μέσο πληρωμής.

Η χρεοκοπία είναι το χειρότερο δυνατό σενάριο και μάλιστα μετά από μία 6ετία αιματηρών θυσιών που έκαναν οι Ελληνες πολίτες και φορολογούμενοι. Το Δημόσιο θα προχωρούσε σε στάση πληρωμών προς τους δανειστές του στο εξωτερικό, αλλά αυτή η εξέλιξη θα είχε αλυσιδωτές αντιδράσεις και στο εσωτερικό. Είναι αμφίβολο εάν και για πόσο διάστημα θα είχε τα χρήματα να καταβάλλει μισθούς και συντάξεις, σε ποια ποσά και με ποια περιοδικότητα.

                       

                                           www.xsmoney.gr


e-typos.com