30/5/13

Θα κλείσουν ασφαλιστικές στην ΕλλάδαΣε τροχιά εξυγίανσης και αναδιάρθρωσης ο κλάδος. Τι θα γίνει στο bankassurance
Ραγδαίες θα είναι οι ανακατατάξεις στην ασφαλιστική αγορά το τελευταίο τρίμηνο του έτους και το πρώτο του 2014 καθώς, όπως επισημαίνουν πηγές του Sofokleousin.gr, πολλές εταιρίες που φυτοζωούν ή επιβιώνουν παρασιτικά και υπό την ανοχή-αδιαφορία του επόπτη θα οδηγηθούν σε λουκέτο.  Εξελίξεις αναμένονται και στο Bancassurance, όπου το τοπίο παραμένει ομιχλώδες, για την ώρα. 
Θα κλείσουν ασφαλιστικές
Πηγές του Sofokleousin.gr επαναφέρουν το θέμα των σχέσεων μεταξύ AXA και Alpha Bank, όπου οι τριβές εντείνονται καθώς απορροφάται η Εμπορική. 
Προβληματικό συνεχίζει να παραμένει και το Bancassurance της Εθνικής Ασφαλιστικής καθώς έχει ιδιαίτερα περιορισμένο μερίδιο στην πίτα. Ωστόσο σημαντικό είναι ότι συνολικά η Εθνική Ασφαλιστική κατέχει περίπου το 20% του μεριδίου της ασφαλιστικής αγοράς με το υπόλοιπο 80% να μοιράζεται μεταξύ των άλλων ασφαλιστικών εταιρειών. 
Αιωρούμενο είναι και το θέμα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής η οποία εμφανίζοντας κέρδη στο ισολογισμό του 2012 έναντι ζημιών το 2011 που προέρχονταν κυρίως από το PSI γεγονός που την βοηθά να έχει καλύτερη κατάληξη. 
Σε ό,τι αφορά τις ασφαλιστικές του κλάδου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κάποιες θα αναγκαστούν να βάλουν λουκέτο μετά από χρόνια λειτουργίας στην Ελληνική
αγορά αν ο επόπτης αποφασίσει να εξυγιάνει την αγορά. 
Όπως έχουν δηλώσει σε παλαιότερα δημοσιεύματα του Sofokleousin.gr οι διαμεσολαβούντες η αγορά πρέπει να εξυγιανθεί, όμως χωρίς τα τελικά θύματα να είναι οι ασφαλισμένοι ακόμα και οι ίδιοι οι διαμεσολαβούντες και οι ασφαλιστές που μέχρι να μπει το λουκέτα απλά αρκούνται σε υποθέσεις.
Ανύπαρκτο τέλος είναι σχεδόν το πρόβλημα με τις ΕΠΥ που τεχνητά κατασκευάζεται δηλώνουν στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς καθώς με το τρόπου αυτό  συγκαλύπτονται τα χρόνια προβλήματα της αγοράς με αποτέλεσμα να καθυστερεί η πραγματική εξυγίανση του κλάδου.
                                    www.xsmoney.gr
                             
sofokleousin.gr