2/9/15

Προσχεδιασμένο κούρεμα καταθέσεων της τάξεως του 50% σύμφωνα με αρθρο του Κουρδιστού Πορτοκαλιού

Αποτέλεσμα εικόνας για bail in banks greeceΟ καλός φίλος και συνεργάτης του "Κουρδιστού Πορτοκαλιού" Κωνσταντίνος Νίνος, κτηνίατρος στο επάγγελμα, είχε γράψει την 1η Νοεμβρίου του 2014 ένα ανατριχιαστικά προφητικό άρθρο το οποίο έκανε λόγο για τον αριθμό βουλευτών που θα συγκέντρωνε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, για την διάσπαση που θα ακολουθούσε με την αποσκίρτηση του Αριστερού Ρεύματος και πολλά άλλα ενδιαφέροντα.Εκείνο το ανατριχιαστικά προφητικό άρθρο μπορείτε να το διαβάστε εδώ>
Ο Κωνσταντίνος λοιπόν επανέρχεται σήμερα 1η Σεπτεμβρίου του 2015 με ένα ακόμη άρθρο που σοκάρει με την βεβαιότητα του συγγραφέα του για όσα θα συμβούν τους επόμενους μήνες>
Το άρθρο έχει τίτλο Μετά και αυτές τις εκλογές και λίγο πριν τις μεθεπόμενες του Μαρτίου 2016
Οι νέες προβλέψεις-εκτιμήσεις:
Πρώτον>Άτακτη υποχώρηση-απόδραση του ΣΥΡΙΖΑ στην β’ θέση. Καμμία συμμετοχή στην επερχόμενη τετρακομματική συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, ΕΝ .ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΠΑΣΟΚ.
Αντίθετα βαθιά αντιμνημονιακή στάση, με σκοπό την πλήρη απεμπλοκή του από το επερχόμενο, ήδη προσχεδιασμένο και προσυμφωνημένο bail-in της 4-1-2016 της τάξεως του 50% παρακαλώ για ΟΛΕΣ τις καταθέσεις από 1500 ευρώ και πάνω,
με σκοπό την άντληση 55 δις ευρώ και ταυτόχρονη απομείωση –κούρεμα του χρέους κατά 110 δις ευρώ με σκοπό την σχέση του ως προς το ΑΕΠ να πέσει στο 145%.
Κακά τα ψέμματα  αλλά δεν ξανανoiγουν διαφορετικά οι τράπεζες.
ΔεύτερονΓι αυτό και ΜΟΝΟΝ γι αυτό τον λόγο γίνονται οι εκλογές της 20ης Σεπτεμβίου και όχι ότι θέλει να καθαρίσει το κόμμα του από τις σταλινικές-αντιμνημονικές προσμίξεις του Λαφαζάνη και των συνιστωσών.
Τρίτον>Σε περίπτωση που αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ απο την κάλπη 1ο κόμμα θα υπάρξει αντίστοιχη ΠΕΝΤΑκομματική κυβέρνηση συνεργασίας με σκοπό την εφαρμογή του 3ου μνημονίου, τις μεταρρυθμίσεις, την αξιοποίηση του συνοδευτικού πακέτου των 86 δις και κυρίως την διαχείρηση  του νομοτελειακού πιά BAIL-IN.
Κ.ΝΙΝΟΣ
1-09-2015.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΜΕ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015>
Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών πριν το τέλος του 2015 μπορεί να επιτρέψει μια μεγαλύτερη ευελιξία στην διαχείριση της υπόθεσης, η οποία και θα επιτρέψει την αποφυγή «κουρεμάτων», ειδικά για τους καταθέτες, εκτιμά σε έκθεσή του ο οίκος αξιολόγησης Fitch.

Αντίθετα, προειδοποιεί ο οίκος, εάν η ανακεφαλαιοποίηση καθυστερήσει, η πλήρης εφαρμογή της ευρωπαϊκής οδηγίας για τις τράπεζες (BRRD) και η ενεργοποίηση του Ενιαίου Μηχανισμού Εκκαθαρίσεων από τις αρχές του 2016 μπορεί να περιορίσουν την ελευθερία κινήσεων των Αρχών.

H Fitch εκτιμά πως σε κάθε περίπτωση οι αποταμιευτές που έχουν εγγυημένες καταθέσεις, δηλαδή κάτω από 100.000 ευρώ, δεν κινδυνεύουν, καθώς η ευρωπαϊκή οδηγία για τις τράπεζες δεν τους περιλαμβάνει σε κανένα σενάριο «bail-in».

Επισημαίνει ακόμα πως από την ανακοίνωση του Eurogroup για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μπορεί να εννοηθεί ότι η ανακεφαλαιοποίηση δεν θα πλήξει ούτε τις μη εγγυημένες καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ.

Παρά ταύτα, η ο οίκος αξιολόγησης τονίζει ότι τα εργαλεία που μπορεί να εκτεθούν σε ένα bail-in θα γίνουν γνωστά μετά την ολοκλήρωση των ελέγχων στο ενεργητικό των τραπεζών (AQR) που διενεργεί η ΕΚΤ, όταν και θα οριστικοποιηθεί το μέγεθος της κεφαλαιακής ενίσχυσης που χρειάζονται τα ελληνικά ιδρύματα.

Συνεπώς, η ταχύτερη ολοκλήρωση της διαδικασίας θα επιτρέψει μεγαλύτερη ευελιξία στην όλη διαδικασία.

Το νέο Μνημόνιο προβλέπει 10 έως 25 δισεκατομμύρια ευρώ για το τραπεζικό σύστημα. Από το ποσό αυτό, τα 10 δισεκ. ευρώ θα πρέπει να διατεθούν το αργότερο έως τις 15 Νοεμβρίου, υπό την προϋπόθεση της ολοκλήρωσης του ελέγχου AQR.

Ολόκληρο το δελτίο της Fitch ΕΔΩ
                    
                                         www.xsmoney.gr