23/8/15

Πιό κοντά στη δραχμή ...Γράφει ο Θανάσης Μαυρίδης

Βloomberg: Η δραχμή - To δύσκολο μέλλον μιας μετα-ευρώ ΕλλάδαςΟι εκλογές σημαίνουν ένα και μόνο πράγμα: Η χώρα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στο διπλό νόμισμα. Η επιστροφή της δραχμής είναι το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα από την κάλπη.
Το παντοδύναμο τραστ των κρατιστών των Αθηνών είναι αποφασισμένο να μην κάνει μία μεταρρύθμιση. Θα προτιμήσει να μας σέρνει από εκλογές σε εκλογές, από το να κάνει τα αυτονόητα.
Η πρόσφατη συμφωνία με την Ευρώπη είναι αδύνατον να εφαρμοστεί. Για δύο λόγους: Ο πρώτος και σημαντικότερος είναι ότι δεν υπάρχουν πρόθυμοι πολιτικοί να την εφαρμόσουν. Ο δεύτερος είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο νέο μπαράζ φόρων.
Είναι ένα πρόγραμμα καταδικασμένο να αποτύχει. Ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει πετύχει τον αντικειμενικό του στόχο! Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε διάσταση με το
ευρώ. Μένει τα δύο μέρη να ζητήσουν και επίσημα την λύση του γάμου...
Εδώ και δέκα μήνες η Οικονομία βρίσκεται σε καθεστώς παράλυσης. Είναι απορίας άξιο το πως εξακολουθούμε ακόμη να είμαστε όρθιοι. Από την άλλη το γεγονός αυτό αποδεικνύει τις τεράστιες δυνατότητες αυτής της χώρας. Αλλά η δική μας επιλογή δεν είναι να ποντάρουμε στην ανάπτυξη. Αναζητούμε τρόπους για να μην αποπληρώσουμε τα χρέη μας, αντί να προσπαθούμε να μεγαλώσουμε την πίτα του πλούτου.
Η κυβέρνηση Τσίπρα απέδειξε ότι η αριστερά δεν έχει λύσεις για την επόμενη ημέρα αυτής της χώρας. Ωστόσο, εξακολουθεί και βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις του εκλογικού σώματος. Ο λόγος είναι προφανής: Η Νέα Δημοκρατία αδυνατεί να πείσει τον κόσμο. Δεν έχει πρόταση. Η δύναμη του Αλέξη Τσίπρα είναι αυτή ακριβώς: Η αδυναμία της Νέας Δημοκρατίας να ανασυντάξει τις δυνάμεις του αστικού χώρου.
Οι εκλογές δεν θα δώσουν λύσεις, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Κάποιοι στο εσωτερικό και στο εξωτερικό ελπίζουν ότι ο ελληνικός λαός θα κρίνει πλέον με βάση τα όσα συνέβησαν τους τελευταίους οκτώ μήνες και θα διώξουν τους ... κομμουνιστές από την εξουσία. Κάνουν λάθος! Για άλλη μία φορά διαβάζουν λάθος τα όσα συμβαίνουν στην ελληνική κοινωνία. Οι Έλληνες δεν ψηφίζουν τον Αλέξη επειδή έγιναν κομμουνιστές, αλλά επειδή τους προτιμούν από τις κυβερνήσεις της Siemens!
Αντίθετα, άλλα κέντρα του εξωτερικού ετοιμάζονται με επαγγελματισμό για όλα τα ενδεχόμενα. Δηλαδή, για το εξής ένα: Την δραχμή! Το κακό είναι ότι στο εσωτερικό της χώρας αυτό το σενάριο θεωρείται από πολλούς ως μία ... καλή εξέλιξη! Αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η δραχμή είναι το πιο πιθανό σενάριο των επόμενων μηνών, καθώς λειτουργεί ο νόμος της εντροπίας... 
ΥΓ: Γράμμα προς Βερολίνο: Η ιδέα του κ. Ρίζου για την επόμενη ημέρα δεν είναι καλή. Η Ελλάδα χρειάζεται Δικαιοσύνη. Όχι δικαστές που ασπάζονται τις γερμανικές αντιλήψεις για την Ευρώπη του μέλλοντος...
                                              

                                          www.xsmoney.gr