10/3/13

Νέο μνημόνιο μετά τις γερμανικές εκλογές για την Ελλάδα


Μοιραία αναμονή»προβλέπει ο κ.Δραγασάκης


Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Δραγασάκης παρουσιάζει το νέο του βιβλίο για την κρίσηΤο πιθανότερο είναι ότι μετά τις εκλογές στη Γερμανία θα ακολουθήσει ένα νέο μνημόνιο, δήλωσε την Παρασκευή ο Γιάννης Δραγασάκης, βουλευτής και υπεύθυνος προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ.

Σε ερώτηση σχετικά με το μήνυμα του ΔΝΤ για ανάγκη αύξησης των φορολογικών εσόδων, προκειμένου να μην χρειαστεί νέα μείωση σε μισθούς και συντάξεις, ο κ. Δραγασάκης απάντησε ότι η κυβέρνηση έχει αναλάβει αυτή δέσμευση απέναντι στην  .........Τρόικα.

«Έχουν αναλάβει δεσμεύσεις, ότι αν έχουμε υστέρηση στα έσοδα, τότε θα πάρουν νέα μέτρα. Τα έχουν υπογράψει όλα αυτά» είπε ο κ. Δραγασάκης, στη διάρκεια συνάντησής του στη Θεσσαλονίκη με προέδρους Επιμελητηρίων και εκπροσώπους των επιχειρηματιών, των εμπόρων, των βιοτεχνών και των επαγγελματιών.

«Μια οικονομία με ύφεση 4%, 5%, 7%, τι έσοδα να εισπράξει; Διότι τώρα δεν είναι όπως πριν 3 χρόνια που έτρεχε χρήμα στην αγορά. Τότε δεν έκαναν τίποτε και τώρα διαπιστώνουν ότι οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί είναι διαλυμένοι. Τώρα το ανακάλυψαν; Επομένως, όλο αυτό το κλίμα είναι πάρα πολύ επικίνδυνο. Όχι μόνο ότι μπορεί να οδηγήσει σε νέα μέτρα, αλλά κυρίως διότι τα νέα μέτρα, εφόσον είναι της ίδιας λογικής, θα επιτείνουν το πρόβλημα. Είμαστε μέσα στον φαύλο κύκλο» είπε.

Όσον αφορά το πότε μπορεί να υπάρξουν νέα μέτρα, ο κ. Δραγασάκης επισήμανε: «Δεν μπορούμε να τα προσδιορίσουμε χρονικά, διότι παίζεται κι ένα πολιτικό παιγνίδι. Ότι πρέπει να είμαστε όλοι "προσοχή" μέχρι να γίνουν οι εκλογές της κ. Μέρκελ κι επομένως μπορεί να γίνουν κάποιοι μικροελιγμοί για να κερδίσουν λίγο χρόνο. Κι αυτή η αναμονή, που γίνεται για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, μπορεί να είναι μοιραία για τη δική μας οικονομία".

Οι εκπρόσωποι των φορέων τον ενημέρωσαν για τα μεγάλα προβλήματα στη Θεσσαλονίκη από την οικονομική κρίση. Όπως είπαν, ένα στα τρία καταστήματα κλείνει, ρευστότητα δεν υπάρχει, δημιουργούνται δυσκολίες από το φορολογικό και το ασφαλιστικό καθεστώς και η ανεργία είναι σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά που δίνει η Στατιστική Υπηρεσία.

Στις 6.30 το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Δραγασάκης θα παρουσιάσει το βιβλίο του με τίτλο "Ποια έξοδος; Από ποια κρίση; Με ποιες δυνάμεις;" στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης.

                                   
                                      wwww.xsmoney.gr