19/2/13

Γιατί οι Ελληνες θα προτιμήσουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό

Μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης βρίσκονται οι Ελληνες πολίτες που πλέον δεν ξέρουν τι να κάνουν με τις καταθέσεις τους.
Το κράτος προσπαθεί να επιστρέψουν οι καταθέσεις από το εξωτερικό  αλλά παράλληλα  τα επιτόκια έχουν ήδη αρχίσει την πτωτική πορεία .
Παράλληλα η  κατάσταση της ελληνικής οικονομίας είναι ακόμα ρευστή και κανείς δε μπορεί να είναι σίγουρος για το  τι θα συμβεί μετά τις εκλογές της Γερμανίας  ,και σε μια τόσο
εύθραστη οικονομια όσο η δική μας, έρχονται και οι εξονυχιστικοί έλεγχοι του υπουργείου Οικονομικών .
Α!!! και το καλύτερο!!!!!αύξηση του φόρου  στο  15%  επί των τόκων των καταθέσεων .
Εύλογα αναρωτούνται: Ποιος ο λόγος να έχει κανείς τις καταθέσεις του στην Ελλάδα?
Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει κάποιο κίνητρο για την επιστροφή των καταθέσεων στις Ελληνικές Τράπεζες?
Γιατί κανείς να έχει τα χρήματά του σε ελληνικές  τράπεζες όταν μπορεί να έχει τις καταθέσεις του στο εξωτερικό στις μεγαλύτερες παγκόσμιες τράπεζες απολαμβάνοντας ασφάλεια και σιγουριά, υψηλά επιτόκια,μηδενική φορολόγηση  και απαράμιλλο customer service και υπηρεσίες που ούτε καν υπάρχουν στην Ελληνική Τραπεζική (λογαριασμοί χρυσού κά) ?
Δεν είναι τυχαίο που οι πιό ισχυρές οικονομίες του κόσμου ,Σιγκαπούρη,Χονγκ Κονγ , ,Αραβικά εμιράτα κ.α έχουν μηδενική φορολόγηση στους τόκους των καταθέσεων.
Οι συνεχόμενοι έλγχοι, η πτωση των επιτοκιων ,η υψηλή φορολόγηση και πάνω απ΄όλα  η αβεβαιότητα της καταστασης της οικονομίας θα αναγκάσουν τους πολίτες για ακόμα μια φορά να στείλουν τις καταθέσεις στο εξωτερικό!
                                       www.xsmoney.gr



katatheseisonline.blogspot.gr