10/2/17

Economist : Η Ελλάδα εγκαταλείπει το ευρώ μέσα στο 2017


Στο ετήσιο συλλεκτικό τεύχος του έγκριτου Βρετανικού περιοδικού The Economist " The World in 2017" ( Ο κόσμος το 2017), υπάρχει η πρόβλεψη ότι, η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ μέσα στο 2017. Μάλιστα οι αναλυτές του περιοδικού προβλέπουν ότι, το Grexit θα προηγηθεί του Brexit. Η πρόβλεψη των αναλυτών του Economist έλαβε υπόψη την εύθραυστη, όπως τη χαρακτηρίζουν, κυβερνητική

πλειοψηφία στην Ελλάδα, την ώρα που η κυβέρνηση λαμβάνει-και αναμένεται να συνεχίσει να λαμβάνει ακραία αντιδημοφιλή οικονομικά μέτρα, τα οποία ενδέχεται να οδηγήσουν σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.

Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας παρουσιάζεται ως μία μακρινή προοπτική, αλλά ακόμη και όταν αυτή επέλθει θα είναι «χλιαρή», σύμφωνα με τους οικονομολόγους του Economist.

«Έπειτα από επτά χρόνια ύφεσης, είναι πιθανό ένα Grexit πριν καν «σφραγιστεί» το Brexit», αναφέρει χαρακτηριστικά το περιοδικό. 

Ο Economist είναι η πρώτη φορά που προβλέπει παρόμοια εξέλιξη στις ετήσιες συλλεκτικές εκδόσεις του που λαμβάνονται πάντα σοβαρφά υπόψη από όλους τους διεθνείς αναλυτές ακι επενδυτές. Γεγονός είναι ότι, όπως έχουμε αναφέρει και σε άλλα σημειώματά μας, υπάρχουν τώρα πια πολλές σοβαρές ενδείξεις για μια τέτοια εξέλιξη. 

Μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει τα πάντα για να παραμείνει στην καρέκλα της εξουσίας και η χώρα μας στο καταστροφικό ευρώ, αλλά τώρα πια, εκτός απο την τραγική πορεία της οικονομίας, ο Ντ. Τράπμπ, σε αντίθεση με τον Ομπάμα, κάθε άλλο προτίθεται να ασκήσει πολιτική πίεση για την παραμονή μας στην ευρωζώνη.

                          
                                     www.xsmoney.gr

www.drachmi5.gr