24/2/16

Μονόδρομος το κούρεμα των καταθέσεων και η δραχμή



Και αμέσως μετά ο διαμελισμός και ο εμφύλιος. Αισιόδοξο σενάριο δεν υπάρχει στον ορίζοντα...
Με την δημοτικότητα της Μέρκελ να βουλιάζει στα τάρταρα εξαιτίας των προσφύγων που καταφθάνουν στην χώρα και την ξενοφοβία να επιστρέφει, είναι θέμα ημερών η Γερμανία να σφραγίσει τα σύνορά της. Η φωτιά που ξέσπασε στο καταφύγιο του Νέουσταντ και η αστραπιαία εμφάνιση νεαρών Γερμανών να πανηγυρίζουν για το φλεγόμενο κτίριο είναι χαρακτηριστική. Από την αρχή του 2015, έχουν καταγραφεί περισσότερες από 150 εμπρηστικές ενέργειες σε καταφύγια προσφύγων, τα οποία υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν.
Σύμφωνα με την DW, η βαυαρική κυβέρνηση συγκαλείται το πρωί υπό τον τοπικό πρωθυπουργό και πρόεδρο του Χριστιανοκοινωνικού κόμματος (CSU) Χορστ Ζέχοφερ για να εξετάσει το ενδεχόμενο προσφυγής στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο εναντίον της κυβέρνησης συνασπισμού για την πολιτική που ασκεί στο προσφυγικό.Αυτή τη φορά η χρονική συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη δεδομένου ότι αρχές Μαρτίου συγκαλείται και πάλι εκτάκτως το συμβούλιο κορυφής της ΕΕ μαζί με την Τουρκία για την εξεύρεση λύσης, ενώ λίγες ημέρες αργότερα και

για πρώτη φορά από το ξέσπασμα της προσφυγικής κρίσης το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Άγκελα Μέρκελ δοκιμάζεται σε τοπικές εκλογές σε τρία ομόσπονδα κρατίδια. Ήδη ο επικεφαλής της ΚΟ των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) Τόμας Όπερμαν προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η βαυαρική κυβέρνηση αποφασίσει υπέρ της προσφυγής, τότε κινδυνεύει ο κυβερνητικός συνασπισμός. «Τυχόν προσφυγή θα ήταν για την καγκελάριο casus belli», είπε ο Όπερμαν στο σημερινό φύλλο της εφημερίδα Bild. «Αναρωτιέμαι πώς η καγκελάριος θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά χωρίς να απολύσει τους υπουργούς από το Χριστιανοκοινωνικό κόμμα».

Κι όταν-πολύ σύντομα-η Γερμανία σφραγίσει εντελώς τα σύνορά της η Ελλάδα θα έχει μία και μόνη επιλογή: Nα πάρει την βοήθεια που προτείνει ο Σόιμπλε και να επιστρέψει στη δραχμή! Αλλωστε οι ανάγκες της χώρας θα εκτοξευθούν καθώς ο πληθυσμός θα αυξάνεται αλόγιστα ενώ το κόστος φύλαξης των συνόρων και η δημιουργία των hot spots θα καταπίνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα απέραντο κολαστήριο για Ελληνες και πρόσφυγες με μια κυβέρνηση η οποία το μόνο που κάνει είναι να εξαντλεί το φορομπηχτικό ταλέντο της. Για τον Τσίπρα είναι σχεδόν μονόδρομος η επιλογή ενός ακόμη δημοψηφίσματος με θέμα ευρώ ή δραχμή. Πολύ πιθανό να επιλέξει να το κάνει την ίδια μέρα (23 Ιουνίου) που θα ψηφίζουν οι Βρετανοί για την παραμονή ή όχι του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε.Μέρα με τη μέρα οι επιλογές της ελληνικής κυβέρνησης εξαντλούνται. Η ώρα που μαζί με τον Τσίπρα θα παραδοθεί και η χώρα πλησιάζει. Οπως επίσης και το κούρεμα των καταθέσεων. Η δραχμή και αμέσως μετά ο διαμελισμός και ο εμφύλιος. Αισιόδοξο σενάριο δεν υπάρχει στον ορίζοντα…



kourdistoportocali.com