25/6/14

Μηδενίζει τα εφάπαξ ο νέος μαθηματικός τύπος!

Οικονομία

Μηδενίζει τα εφάπαξ ο νέος μαθηματικός τύπος!

Πάνω από 80% η μείωση – Τι δήλωσε ο Ροβέρτος ΣπυρόπουλοςΜηδενίζει τα εφάπαξ ο νέος μαθηματικός τύπος!
Να εξαϋλώσει τα εφάπαξ σε Ταμεία με ελλείμματα έρχεται ο νέος μαθηματικός τύπος για τον υπολογισμό του βοηθήματος, με την εφαρμογή του ετήσιου συντελεστή βιωσιμότητας.

Ο νέος τύπος, ο οποίος θα ισχύσει για όσους αποχώρησαν από την 1η Σεπτεμβρίου του 2013 και μετά, κατεβάζει το εφάπαξ έως και 81%!

Ο Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει επίσημο έγγραφο που έστειλε το ΙΚΑ στο υπουργείο Εργασίας στις 19 Ιουνίου, με το χαρακτηρισμό του ως «Εξαιρετικά Επείγον», ζητούσε άμεσα να διευκρινιστούν σημεία της υπουργικής απόφασης σχετικά με τον υπολογισμό του βοηθήματος για τις νέες αιτήσεις

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, ο νέος μαθηματικός τύπος και ο συντελεστής βιωσιμότητας έχουν εφαρμογή στον υπολογισμό των εφάπαξ για όσους αποχωρούν από την υπηρεσία από 1/9/2013 και μετά, ενώ τα εφάπαξ που παίρνουν όσοι αποχώρησαν μέχρι 31/8/2013 υπολογίζονται με τον παλιό τρόπο και χωρίς τις νέες μειώσεις.

Αυτό σημαίνει ότι ένας ασφαλισμένος που δικαιούνται να πάρει εφάπαξ 30.000 ευρώ, μετά την εφαρμογή του συντελεστή 0,179 θα πάρει 5.370 ευρώ (30.000 ευρώ Χ 0,179=5.370 ευρώ). Σημειώνεται ότι όσο υψηλότερος και πλησιέστερος στην ακέραια μονάδα είναι ο συντελεστής βιωσιμότητας τόσο μικρότερες θα είναι και οι μειώσεις του εφάπαξ.

Σπυρόπουλος: Ισχύει το έγγραφο, ισχύουν και οι μειώσεις

Ο διοικητής του ΙΚΑ μιλώντας στον Σκάι δήλωσε ότι δεν έχει διαβάσει το συγκεκριμένο έγγραφο καθώς «η υπηρεσία στέλνει δεκάδες τέτοια έγγραφα καθημερινά», ωστόσο επιβεβαίωσε την ύπαρξη του επίμαχου εγγράφου.

Ο ίδιος, συμπλήρωσε με νόημα, πως ακόμα δεν έχει δει «την απάντηση των υπηρεσιακών δομών του υπουργείου», ενώ σημείωσε ότι ο μαθηματικός τύπος είναι δημοσιευμένος στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεωςκαι -συνεπώς- θα ισχύει…
                                                          wwww.xsmoney.gr

star.gr