6/3/14

Ξεκινούν οι κατασχέσεις καταθέσεων για χρέη στο Δημόσιο ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Σε πλήρη λειτουργία αναμένεται να τεθεί ο μηχανισμός ηλεκτρονικής επίδοσης κατασχετηρίων σε τράπεζες, εντός των δύο επόμενων εβδομάδων.
Τουτέστιν, οι αναγκαστικές κατασχέσεις υπολοίπων τραπεζικών λογαριασμών από όσους έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη προς το Δημόσιο θα γίνονται σε χρόνο ρεκόρ, δηλαδή ακόμη και μέσα σε μερικές ημέρες από την επίδοση του κατασχετηρίου, ενώ με το σημερινό σύστημα απαιτούνται μήνες.
Το υπουργείο Οικονομικών επιδιώκει με αυτόν τον τρόπο να αυξήσει άμεσα τα φορολογικά έσοδα.

Οι αρμόδιοι υπάλληλοι των 65 εφοριών στις οποίες υπάρχει δικαστικό τμήμα θα προχωρούν σε ηλεκτρονικό αίτημα προς τις τράπεζες μέσω της ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας "Μητρώο καταθετών" για να πληροφορηθούν τα τραπεζικά υπόλοιπα του οφειλέτη.
Οι τράπεζες θα τους απαντούν μέσα σε μερικές ημέρες για τα υπόλοιπα των τραπεζικών λογαριασμών τους και στη συνέχεια η εφορία θα εκδίδει και θα αποστέλλει με ηλεκτρονικό τρόπο κατασχετήριο στην τράπεζα.
Η τελευταία θα πρέπει εντός μερικών ημερών να αποδώσει τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό του Δημοσίου. Μάλιστα, η όλη διαδικασία θα γίνεται χωρίς καμία ειδοποίηση του οφειλέτη καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να "σηκώσει" τα χρήματα και το Δημόσιο να μην εισπράξει.
Σύμφωνα με αρμόδια στελέχη του υπουργείου Οικονομικών η όλη διαδικασία (από την επίδοση έως και την απόδοση των ποσών στο δημόσιο ταμείο) θα πρέπει να ολοκληρώνεται το πολύ σε 16 ημέρες.
                                         www.xsmoney.gr

http://news247.gr