12/9/13

Χρεοκοπία της Ελλάδας μετά τις γερμανικές εκλογές προβλέπει το Bloomberg ,

Χρεοκοπία της Ελλάδας μετά τις γερμανικές εκλογές αναμένει το 62% των ερωτηθέντων στην παγκόσμια δημοσκόπηση του Bloomberg, ωστόσο το 32% που αποκλείει αυτό το ενδεχόμενο, είναι το υψηλότερο ποσοστό από το 2010.
Ανακτά τη χαμένη εμπιστοσύνη η Ευρώπη.
«Πολύ πιθανή» θεωρεί τη χρεοκοπία της Ελλάδας μετά τη διεξαγωγή των γερμανικών εκλογών, το 62% των συνδρομητών που συμμετείχαν σε έρευνα του πρακτορείου Bloomberg, ενώ μόλις το 31% θεωρεί απίθανο αυτό το ενδεχόμενο. Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι αυτό το ποσοστό είναι το μεγαλύτερο από το 2010, όταν το πρακτορείο έθεσε για πρώτη φορά το σχετικό ερώτημα.
Για την Κύπρο, το 55% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν «πολύ πιθανή» την χρεοκοπία της και μόλις το 29% να την χαρακτηρίζει «απίθανη».
Στην  τρίτη θέση πιθανής χρεοκοπίας είναι η Πορτογαλία με ποσοστό 33%. Την ίδια ώρα, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία και Ιρλανδία, συγκεντρώνουν χαμηλά ποσοστά για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στις  10 Σεπτεμβρίου σε ένα δείγμα 900  αναγνωστών του πρακτορείου, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα από τους 300.000 συνδρομητές του. Η πιθανότητα στατιστικού λάθους  διαμορφώνεται στο 3,3%.
Σε ποσοστό 32% οι αναγνώστες έκριναν ως τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την παγκόσμια οικονομία, την επιβράδυνση της κινεζικής ανάπτυξης.  Ακολουθεί μια πολιτική εμπλοκή για το ζήτημα του δημοσίου χρέους των ΗΠΑ με 26%, και με ποσοστό 17% η κρίση χρέους της ευρωζώνης.
Το 40% των ερωτηθέντων, εκτιμά ότι η οικονομία της ευρωζώνης βελτιώνεται, ενώ το 21% βλέπει επιδείνωση.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει μία από τις καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες, εκτιμά το 34% των συμμετεχόντων, έναντι 18% τον περασμένο Μάιο. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από τον Οκτώβριο του 2009.  Μόλις το 18% εκτιμά ότι η Ευρώπη προσφέρει τις χειρότερες προοπτικές, έναντι 45% τον Μάιο. 
                                   www.xsmoney.gr

bankingnews.gr