13/8/13

Το Der Spiegel ανατινάσσει τις γερμανικές εκλογές-Η Ελλάδα χρειάζεται νέο πρόγραμμα το 2014

Την θέση ότι οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας θα χρειαστεί να εγκρίνουν νέο πρόγραμμα διάσωσης για την χώρα μας, το αργότερο εντός του 2014, αποκαλύπτει έγγραφο της Γερμανικής Bundesbank όπως δημοσιεύει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. 
greece-politics-570Εσωτερικό έγγραφο της Bundesbank, εκφράζει σοβαρές αμφιβολίες για την ικανότητα της ελληνικής κυβέρνησης να πετύχει τους μεταρρυθμιστικούς της στόχους, κάνοντας λόγο για «μετά βίας ικανοποιητική» επίδοση της Αθήνας για «ασυνήθιστα υψηλούς» κινδύνους που πηγάζουν από το υφιστάμενο πρόγραμμα.
Αναφέρεται μάλιστα εκτενώς στο δημοσίευμα ότι η Bundesbank έχει διαμηνύσει στο υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας όσο και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πως
η έγκριση της πρόσφατης διάσωσης της Ελλάδας δόθηκε εξαιτίας «πολιτικών περιορισμών».
Μετά τις εκλογές Σεπτεμβρίου «θα υπάρξει ανώμαλη προσγείωση» αναφέρει πολιτικός γερμανικού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος.
Έντονες πολιτικές διαστάσεις παίρνει το ζήτημα για την Γερμανία εν’ όψει μάλιστα των επικείμενων εκλογών καθώς το δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel αναφέρει ότι η Bundesbank αναμένει ότι [η Ελλάδα] θα χρειαστεί μεγαλύτερη ευρωπαϊκή βοήθεια στις αρχές του 2014.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Γερμανία κατηγόρησαν την Κυριακή την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ ότι λέει ψέματα πριν από τις εκλογές, που θα διεξαχθούν τον επόμενο μήνα, για τον κίνδυνο μιας νέας "διάσωσης" (bailout) της Ελλάδας.
Σύμφωνα με το Spiegel, εσωτερικό έγγραφο που εκπόνησε η Κεντρική Τράπεζα της Γερμανίας αναφέρει πως η Ευρώπη «θα συμφωνήσει σίγουρα σε ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας» το αργότερο μέχρι τις αρχές της επόμενης χρονιάς.
Οι εκπρόσωποι της Bundesbank, αρνήθηκαν να κάνουν δηλώσεις σχετικά με το δημοσίευμα ενώ επικίνδυνο θεωρείται σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της στο έγγραφο, το υφιστάμενο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα ενώ η έγκριση τον περασμένο μήνα της δόσης ύψους 5,8 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Αθήνα είχε «πολιτικά κίνητρα», συμπληρώνει το άρθρο.
Η Μέρκελ ρίχνει στάχτη στα μάτια των ψηφοφόρων
Η Γερμανική αντιπολίτευση κάνει λόγο για «ανώμαλη προσγείωση των ψηφοφόρων μετά τις εκλογές». Ο Γερμανός σοσιαλδημοκράτης μάλιστα ειδικός σε θέματα προϋπολογισμού κατηγορεί ευθέως της Μέρκελ ότι «λέει ψέματα στους απλούς Γερμανούς για να μην χάσει ψήφους».
Ο Μπερντ Λούκε, επικεφαλής ενός νέου κόμματος που τάσσεται κατά του ευρώ και αποκαλείται «Εναλλακτική για τη Γερμανία», κατηγόρησε την κεντροδεξιά κυβέρνηση της Μέρκελ πως «ρίχνει στάχτη στα μάτια» των ψηφοφόρων αρνούμενη να παραδεχθεί την αλήθεια όσον αφορά την Ελλάδα πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου.
Το υπουργείο Οικονομικών αρνήθηκε επίσης να σχολιάσει το επίμαχο δημοσίευμα.
                                                      www.xsmoney.gr
http://www.koolnews.gr