1/7/13

Τράπεζες: Ολα ανοιχτά μέχρι τις 15 Ιουλίου

Τράπεζες: Ολα ανοιχτά μέχρι τις 15 ΙουλίουDeal line στις 15 ιουλίου βάζει για τη διαμόρφωση της επόμενης ημέρας του τραπεζικού συστήματος η τρόικα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του Πολ Τόμσεν. Όπως αναφέρεται στην έκθεση και αποσαφινίζει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ και επικεφαλής του κλιμακίου της τρόικα όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά καθώς διαμορφώνεται η έκθεση του ΤΧΣ και της Τράπεζας της Ελλάδος η οποία θα αποτελεί το περίγραμμα για την αναδιάταξη της αγοράς με πιλοτικά μάλιστα χαρακτηριστικά.
Ο Πολ Τόμσεν άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο συγχωνεύσεων μεταξύ των τεσσάρων συστημικών τραπεζών. ενώ δεν διέψευσε και σενάρια για την απορρόφηση των ήδη ανακεφαλαιοποιημένων μικρότερων τραπεζών TT και Proton.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν στο Sofokleousin.gr αναφέρουν ότι για να "κουμπώσει" το σχέδιο πρέπει να οριστικοποιηθεί η έκβαση των ΑΜΚ για την


Pro Bank και την Attica Bank.
Πηγές αναφέρουν ότι η Attica Bank δείχνει να συγκεντρώνει μετά 350 εκατ. μέχρι στιγμής, καθώς το ΤΣΕΜΕΔΕ καλύπτει το σύνιολο της αμκ, που ανέρχεται σε 200 εκατ., και οι ιδιώτες θα τοποθετηθούν στο μετατρέψιμο ομολογικό που είναι ελκυστικότερο από πλευράς αποδόσεων.
Τα πράγματα είναι ακόμα θολά για την Pro Bank η οποία μετά από ένα χρόνο προσπαθειών, παρασκηνιακών διαβουλεύσεων μεταξύ των μετόχων και μετά την παρέμβαση του ΤΧΣ -που όρισε επίτροπο- οδεύει για το Χρηματιστήριο. Παράγοντες που παρακολουθούν από τις εξελίξεις αναφέρουν ότι η τρόικα έχει σχεδόν προαποφαίσει τη διάσπαση της Proton, άποψη που δεν συμμερίζεται η διοίκηση Δαμανάκη.
Σε αυτή τη φάση οι πληροφορίες είναι αντικρουώμενες καθώς αναδιατάσσονται οι συμμαχίες και αναζητούνται νέες ισορροπίες μεταξύ των μετόχων, οι οποίοι αναζητούν τρόπο για να μην χάσουν τα κεφάλαια που έχουν επενδύσει στην Pro Bank.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΧΣ αναμένεται να παρουσιάσει εντός του Ιουλίου το χρονοδιάγραμμα για τη σταδιακή αποκρατικοποίηση των μετοχών που κατέχει.

               

                                        www.xsmoney.gr




tolimeri.gr