22/5/13

Βαρουφάκης: ''Το καθεστώς βρίσκεται σε απόγνωση''


Βαρουφάκης: Στο 100% η πιθανότητα κατάρρευσηςΟ καθηγητής Οικονομικής Θεωρίας Γιάννης Βαρουφάκης εξέφρασε σε άρθρο του, την πεποίθηση του ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε πλήρη «ψυχολογική κατάρρευση» και προσπαθεί να εξορκίσει την κατάσταση «με θριαμβολογίες» τύπου «success story».
Σε κείμενο του το οποίο δημοσιεύθηκε στην «Ελευθεροτυπία», ο κ. Βαρουφάκης συνέκρινε τις τωρινές εξαγγελίες περί βελτίωσης του κλίματος στην Ελλάδα με τις αρχές του 2011, όταν λόγω στατιστικού λάθους το ΑΕΠ αυξήθηκε στιγμιαία κατά 0,5%, όπως υποστηρίζει, ενώ παράλληλα αναφέρει πως ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου «γιόρταζε» το γεγονός, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος αναφέρεται και στο PSI και τονίζει πως και ο Ευάγγελος Βενιζέλος τότε μιλούσε για «αναβάθμιση» η οποία δεν ήλθε ποτέ και ζητούσε «να τον δοξάσουμε», όπως αναφέρει.
 
Για την σημερινή κατάσταση της Ελλάδας, ο κ. Βαρουφάκης χαρακτηρίζει την έκφραση του Αντώνη Σαμαρά περί «sucess story» ως απλή «θριαμβολογία» καθώς όπως υποστηρίζει το μόνο που έγινε ήταν «να αναβαθμίσουν δύο από τους τρεις οίκους αξιολόγησης τα εναπομείναντα ελληνικά ομόλογα, από ''σκουπίδια'' σε ''σχεδόν σκουπίδια''» και επισημαίνει πως «η πραγματικότητα είναι το ίδιο ζοφερή όπως το 2011 και το 2012»
                                                www.xsmoney.gr

yahoo.gr