3/4/13

Κυπριανού:Δεν αποκλείεται έξοδος της Κύπρου από το ευρώ

Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Α.Κυπριανού (φωτό: Eurokinissi, Γ.Κονταρίνης)
Η επιλογή της εξόδου της Κύπρου από το ευρώ παραμένει στο τραπέζι, εκτίμησε ο γ.γ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ενώ προέβλεψε ότι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χαράξει μια νέα πορεία, που θα αποβεί καταστροφική για τις χώρες του νότου. Άσκησε σκληρή κριτική στη στάση του Ν.Αναστασιάδη.
Ο γ.γ του ΑΚΕΛ Α.Κυπριανού Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ 'Αντρος Κυπριανού, δήλωσε ότι το σχέδιο στο οποίο είχε καταλήξει τον περασμένο Νοέμβριο ο τέως
πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας ήταν πολύ διαφορετικό από τη συμφωνία που επιτεύχθηκε μεταξύ Λευκωσίας και τρόικας. Κατηγόρησε το νυν πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη ότι πήγε απροετοίμαστος στις Βρυξέλλες και υποχώρησε στα εκβιαστικά διλήμματα που του τέθηκαν "με τη μεγαλύτερη ευκολία".
Σύμφωνα με τον κ.Κυπριανού, το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας έμειναν συνεπείς σε όσα είχαν προαποφασίσει με το σύνολο των πολιτικών κομμάτων, δηλαδή στην αντίθεσή τους για κούρεμα των καταθέσεων ενώ ο κ.Αναστασιάδης " με την πρώτη πίεση εγκατέλειψε τις θέσεις του".
 
Ο γ.γ του ΑΚΕΛ εμφανίστηκε βέβαιος ότι "κυριάρχοι κύκλοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν χαράξει μια νέα πορεία, που θα είναι καταστροφική για τις χώρες του Νότου" ενώ δήλωσε ότι το κόμμα του θεωρεί ότι παραμένει ως επιλογή η έξοδος της Κύπρου από το ευρώ αλλά χρειάζεται σοβαρή μελέτη και σχεδιασμός.
 

                                    www.xsmoney.gr


enet.gr