21/4/13

Αποκάλυψε για τις τραπεζικές καταθέσεις :Νικη Τζαβέλα

Φωτογραφία για Αποκάλυψη Νίκης Τζαβέλα για τις τραπεζικές καταθέσειςΤην αποκάλυψη του ότι δεν απάντησαν ουσιαστικά οι Ντράγκι και Ρεν στο Στρασβούργο με το "οι καταθέσεις πρέπει να είναι εγγυημένες..." πέρασε η ευρωβουλευτής Νίκη Τζαβέλα στο πλαίσιο της ομιλίας της, στην ετήσια οικονομική διάσκεψη της ΕΕΝΕ στην Αθήνα.

Ερώτηση Τζαβέλα προς Ντράγκι και Ρεν 

Παρέμβαση στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στη συζήτηση για την ετήσια έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για το έτος 2011 έκανε η ευρωβουλευτής του ΛΑΟΣ κα Νίκη Τζαβέλα παρουσία του κεντρικού τραπεζίτη Μάριο Ντράγκι και του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Θεμάτων Όλι Ρεν.


Στην παρέμβασή της η κα Τζαβέλα τόνισε στους κύριους Ντράγκι και Ρεν την αναγκαιότητα να προχωρήσει η τραπεζική ένωση το συντομότερο δυνατό καθώς επίσης και την συμπερίληψη ενός κοινού συστήματος εγγύησης των καταθέσεων στην προσεχή οδηγία για την Ανάκαμψη και την Εξυγίανση των Τραπεζών. 


Πιο συγκεκριμένα η κα Τζαβέλα ανέφερε τα εξής: «Το κυπριακό bail in (διάσωση εκ των έσω) επισημαίνει την ανάγκη για μια ισχυρή τραπεζική ένωση. Η ενιαία αγορά της Ευρωζώνης, όμως, θα παραμείνει ελλιπής χωρίς ένα κοινό, μηχανισμό εγγύησης των καταθέσεων της Ευρωζώνης. Θα συμπεριληφθεί, λοιπόν, ένα κοινό σύστημα εγγύησης των καταθέσεων στην επικείμενη οδηγία σχετικά με το Πλαίσιο για την Ανάκαμψη και την Εξυγίανση των Πιστωτικών Ιδρυμάτων και Επιχειρήσεων Επενδύσεων, τον Ιούνιο;»

Η απάντηση του Επιτρόπου δημιουργεί ερωτήματα καθώς δεν αναφέρθηκε σε σύστημα εγγύησης των καταθέσεων που θα συμπεριληφθεί στην επικείμενη τον Ιούνιο σχετική νομοθεσία. Τόνισε επιπλέον ότι οι καταθέσεις είναι και θα πρέπει να είναι εξασφαλισμένες, παρόλα αυτά απέφυγε να απαντήσει όσον αφορά τη σύσταση ενός ενιαίου ευρωπαϊκού μηχανισμού εγγύησης των καταθέσεων στην επικείμενη σχετική νομοθεσία (Οδηγία για τη θέσπιση πλαισίου για την ανάκαμψη και την εξυγίανση πιστωτικών ιδρυμάτων και επιχειρήσεων
                                                         www.xsmoney.gr

newsnow.gr