28/3/13

Σε απόσταση αναπνοής ο S&P 500 από το ρεκόρ του παρά την πτώση  Dow14.526,16-33,49 -0,23%  
  Nasdaq3.256,524,04 0,12%  
Η Wall Street χθες
Ανέκαμψαν από τα χαμηλά ημέρας οι αμερικανικές μετοχές, αλλά ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με αρνητικά πρόσημα στην πλειονότητά τους καθώς η αναζωπύρωση των οικονομικών και πολιτικών ανησυχιών στην Ιταλία κράτησε τους βασικούς δείκτες χωριστά από τα ιστορικά υψηλά τους επίπεδα.

Οι προσπάθειες του ηγέτη της ιταλικής κεντροαριστεράς, Pier Luigi Bersani να σχηματίσει μια κυβέρνηση συνασπισμού φάνηκε να καταλήγουν σε αδιέξοδο μετά την απόρριψη του Κινήματος των Πέντε Αστέρων στην πρόταση του για συνεργασία.

"Υπάρχει ομοφωνία στην απόφαση μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του κινήματος στη Γερουσία, Vito Crimi, υποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν θα στηρίξει μια κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Bersani στη διαδικασία για ψήφο εμπιστοσύνης στο κοινοβούλιο. Πρόσθεσε εξάλλου ότι το κόμμα του δεν θα αποχωρήσει από την αίθουσα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας προκειμένου να διευκολύνει τον Bersani.

"Μόνο ένας τρελός θα ήθελε να κυβερνήσει αυτή τη χώρα, η οποία βρίσκεται σε

κακή κατάσταση και αντιμετωπίζει ένα δύσκολο 2013", δήλωσε από την πλευρά του ο Bersani. Ο Bersani είχε ενημερώσει νωρίτερα τα μέλη του κινήματος ότι δεν θα επιδίωκε να συνεργαστεί με τον κεντροδεξιό συνασπισμό του Silvio Berlusconi.

Εν τω μεταξύ στην Κύπρο εκδόθηκε σήμερα το διάταγμα για τους περιορισμούς στις τραπεζικές συναλλαγές.
                       

                                                                                                      
  www.xsmoney.gr
capital.gr


capital.gr