22/2/13

Υποχώρησε περαιτέρω η δραστηριότητα του ιδιωτικού τομέα στην Ευρωζώνη το Φεβρουάριο με τους δείκτες PMI για τον κλάδο της μεταποίησης και τις υπηρεσίες να χάνουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. 

Η εταιρεία δεδομένων Markit ανακοίνωσε ότι ο σύνθετος δείκτης PMI διαμορφώθηκε το Φεβρουάριο στις 47,3 μονάδες από 48,6 μονάδες τον Ιανουάριο, χάνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για άνοδο του δείκτη στις 49,0 μονάδες σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Μέτρηση κάτω από τις 50 μονάδες δείχνει συρρίκνωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε οριακά στις 47,8 μονάδες από 47,9 μονάδες τον Ιανουάριο, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει βελτίωση του δείκτη στις 48,5 μονάδες.

Ο δείκτης PMI του κλάδου των υπηρεσιών διαμορφώθηκε στις 47,3 μονάδες το Φεβρουάριο από 48,6 μονάδες τον Ιανουάριο με τους αναλυτές να έχουν κάνει πρόβλεψη για άνοδο του δείκτη στις 49,0 μονάδες.

"Ο εντονότερος ρυθμός υποχώρησης το Φεβρουάριο είναι απογοητευτικός και δείχνει ότι η Ευρωζώνη οδεύει προς νέα συρρίκνωση για τέταρτο διαδοχικό τρίμηνο τους πρώτους τρεις μήνες του έτους", δήλωσε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

                         

                                        www.xsmoney.gr


Πηγή:www.capital.gr